Written and Directed by
RAMON GIELING

Director of Photography
GOERT GILTAY

Art Direction
GUUS VAN GEFFEN

Editor
BORIS GERRETS

Commissioning editor
BABETH M. VANLOO

Music
PAUL M. VAN BRUGGE

Sound
EDDY DE CLOE

Sound design
PETER STOEL

Costumes
BERNADETTE CORSTENS

Line producer
SYLVIA BAAN

Line producer Spain
IVAN S. MAS

Producer
PIETER VAN HUYSTEE


Duration
95 MINUTES

Expected
OCTOBER 2009

Sales
PIETER VAN HUYSTEE FILM

 

Tramontana

Onder de Franco dictatuur mengt de Tramontana-wind in een noord Spaans dorp zich als een personage in de scandaleuze liefde tussen de oude Pepet Tremolls en de achttien-jarige Rosa Campos de Amor.

De geheime liefde tussen Tremolls en Campos de Amor krijgt met een raadselachtige zelfmoord op kerstavond een apaocalyptisch slotakkoord. Kwam Pepet Tremolls tot zijn daad door de gekmakende wind, door de onberekenbare en grillige natuur van Rosa Campos de Amor, of werd hij vermoord door een jaloerse minnaar?

Zeker is dat Rosa Campos de Amor een vrouw is die de liefde serieus neemt.

Deze mysterieuze Tramontana-wind is voor veel bewoners als een kwaadaardige vrouw zonder wie het leven geen enkele zin heeft.


DE ACTEURS
Yohana Cobo - Rosa Campos de Amor
Academy Award voor Beste Actrice tijdens het Cannes Festival 2006
De rol van Rosa Campos de Amor wordt gespeeld door de getalenteerde Yohana Cobo. Deze jonge Spaanse actrice speelde de dochter van Penélope Cruz in Pedro Almodóvar's Volver (2006, Spanje) en speelde de hoofdrol in El Septímo Dia van regisseur Carlos Saura (2004, Spanje).

Lluís Soler - Pepet Tremolls
De Spaanse acteur Lluís Soler speelt de rol van Pepet Tremolls. Soler dankt zijn bekendheid vooral aan de vele Spaanse theaterstukken waarin hij heeft gespeeld. Soler is genomineerd voor een Gaudí Award 2009 in de categorie Best Performance by an Actor in a Leading Role in Xavi Puebla's Biencenido a Farwell-Goodman (2008, Spanje).BIOGRAFIE RAMON GIELING
Ramon Maria Gieling doorloopt van 1971 tot 1976 de kunstacademie in Arnhem, waar hij zich toelegt op vrije schilderkunst en grafiek. Via een docent komt hij in aanraking met film en de laatste jaren op de academie maakt hij naast zijn beeldende werk ook korte films. Vanaf 1979 neemt zijn filmloopbaan een vlucht en volgen vele korte en lange cinematografische werken, zowel speelfilms als documentaires. Na de kunstacademie komt hij in aanraking met het theater. Hij schrijft en regisseert in de daaropvolgende jaren vele toneelstukken. Hij is oprichter en redacteur van het kunsttijdschrift Wolfsmond (1967-1987) waarin schrijvers, filmers en componisten aan het woord komen. Tot 1987 exposeert hij tevens vrij werk, met name tekeningen, schilderijen en foto's. De liefde voor Spanje zit diep verankerd. Vanaf 1985 maakt Gieling met regelmaat films in Spanje. Vanaf 1997 werkt hij als filmmaker samen met zijn vaste producent Pieter van Huystee.

Klik hier voor een uitgebreide CV van Ramon GielingSTILLS
Klik op de afbeelding voor een vergroting