Producer
Pieter van Huystee Film

Broadcaster
NTR

With the support of
Dutch Cultural Media Fund,

Running time
65 minutes

Genre
Documentary

Country of origin
Netherlands

Director
Gülsah Dogan

Camera
Rogier Timmermans

Sound
Diego van Uden

Editor
Ruben van der Hammen

Sound design
Lennart Kleinen & Alan van Ramhorst

Color Correction
Michiel Rummens

Conform & Finishing
Amator

Data Handler

Watse Eisma

Line producers
Lotte Gerding, Zoë de Wilde

Commissioning editor NTR
Oscar van der Kroon

Release date
7 mei 2017

Publicity

Zoë de Wilde, Lysander Wiering - Pieter van Huystee Film
T: 0031 (0)20 421 0606
E: info@pvhfilm.nl

De Jacht op mijn Vader

 Eric Lie is een levende legende in Suriname. Hij is berucht vanwege zijn grote liefde voor vrouwen en zijn jachtpartijen in het regenwoud en geniet veel aanzien als een van de hoogstopgeleide Taekwondo-grootmeesters van de wereld. Maar voor schrijfster Karin Amatmoekrim is hij vooral de vader die in haar leven schitterde door afwezigheid. Ze ontmoette hem voor het eerst toen zij 22 was, maar durfde hem nooit echt toe te laten.

Nu gaat zij voor haar boek op jacht naar de man achter de mythische verhalen, in de hoop haar vader te vinden. Hopend op erkenning van zijn verloren dochter is hij verguld van het idee dat zij een boek over hem zal schrijven. “Het is de angstigste zet die ik ooit op papier heb gedaan”, tikt Amatmoekrim aan het begin van haar manuscript. Durft ze het aan om het werkelijke verhaal op te schrijven en nietsontziend te zijn? En ligt haar loyaliteit bij haar vader of bij haar boek?

 In de intrigerende documentaire ‘De jacht op mijn vader’ onderzoekt regisseur Gülsah Dogan met haar scherpe blik het spanningsveld tussen vader en dochter. Een intieme film over de kracht van familiebanden en het verlangen elkaar te zien en gezien te worden.