Scenario en regie
Marjoleine Boonstra

Camera
Stef Tijdink & Marjoleine Boonstra

Geluid
Jac Vleeshouwers, Kees de Groot & Erik Langhout
   
Montage
Menno Boerema

Mixage
Mark Glynne

Muziek
Merlijn Twaalfhoven

Productie
Matthijs Koenen & Mitchke Leemans

Publiciteit
Sara Höhner & Annelies de Korver

Uitvoerend producent
Hetty Krapels

Producent
Pieter van Huystee

Eindredacteur HUMAN
Bert Janssens
 

Haven

Het vervreemdende landschap van industrie, overslagbedrijven en opslagloodsen vormt een wereld waarin mensen al jaren overleven, werken of na lange omzwervingen belanden. Geïntrigeerd door onzichtbare gedragscodes en het nachtleven in de havens van Amsterdam geeft HAVEN – OMZWERVINGEN IN DE NACHT een beeld van de mensen die daar ’s nachts leven en werken. De havens zijn een wereld op zich, die zeker ’s nachts mijlenver verwijderd lijkt van de stad.

De Engelse Hanna woont in een verlaten onderzeeër en verzorgt haar huis liefdevol. Dennis zit alleen in een hoge kraan in de haven te wachten tot hij een hijsje krijgt vanuit het dok. Saskia houdt voedseltochten in het haventerrein en leeft onder een scheepshelling op het verlaten NDSM-terrein. Dirk is directeur van een groot overslagbedrijf, maar helpt mee in de ploegendienst. Al deze mensen hebben hun eigen koninkrijk, waar hun eigen leefregels en dromen de boventoon voeren. Een ding hebben ze gemeen: een grote voorliefde voor de stilte van de nacht en de liefde voor het water.

Zwervend door de winterse haven brengt HAVEN – OMZWERVINGEN IN DE NACHT een nachtelijke wereld in beeld waarin mensen hun eigen manier hebben gevonden om te overleven.
 

HAVEN is genomineerd voor het IDFA, IFFR, en Nyon "Visions du Réel".