Mei 2020

Wolflady van Daan Willekens geselecteerd voor IDFA 2014

Wolflady, een film van Daan Willekens, is geselecteerd voor het 27ste International Documentary Film Festival Amsterdam. Wolflady is geselecteerd voor de Music Documentary sectie.
 
Bekijk hier de trailer. 
 
 
De door de wol geverfde muzikant Oscar Holleman valt van zijn stoel als hij de stem van de 21-jarige zangeres Sharon Kovacs hoort: "Een tweede Amy Whinehouse". Kovacs, bijgenaamd The Wolf Lady, stapt op de dertig jaar oudere Holleman af, ontdekker en muziekproducer van internationale succesvolle bands als Within Temptation en Krezip, en gaat met hem een pact aan. Hun muzikale zoektocht brengt hen naar Cuba, London, Hamburg, Berlijn en New York.
Onderweg zijn we getuige van Sharon's pijn uit het verleden en de noodzaak om iets te maken, de schreeuw om erkenning. De documentaire laat zien hoe die twee hectische jaren verlopen. Met ups and downs, met pillen en drugs, met ruzie en liefde, met sigaretten en geestelijke klachten en vooral met de 'alles of niets’ mentaliteit leggen de twee de basis voor het verwezenlijken van Sharons muzikale ambities.
 
Het IDFA vindt plaats van 19 t/m 30 november.